ЧАЦАРГАНА ЖИМС НЬ КОРОНА ВИРҮСИЙН ЭНЕРГИЙН ЭХ ҮҮСВЭР БОЛОХ ПУРИНЫГ ДАРАНГУЙЛЖ, ӨСӨЛТ ҮРЖИЛИЙГ СААТУУЛДАГ.

Blog Single

Чацаргана ба Covid-19 судалгаа

Саяхан хийгдсэн судалгаагаар Чацаргана жимсэнд байх лактик хүчлийн бактер нь коронавирүсийн энергийн эх үүсвэр болох пуриныг дарангуйлж байгааг судалгаагаар тогтоосон байна.

Солонгос улсын Ehwa Womans University Medical Center-н Профессор Yoon Ha-na ба түүний багийнхан нь чацаргана жимсэнд агуулагдах lactobacillus gasseri пробиотик нь корона вирүс цааш мутацид орж шинэ вирүс үүсэхэд шаардлагатай энергийн эх үүсвэр болох пуриныг дарангуйлж байгааг илрүүлсэн байна.

Хятадын Tianjin-ы Nankai их сургуулийн профессор Ruan Jishou ба түүний багийнхан нь мөн үүнтэй төстэй судалгааны үр дүнг танилцуулсан байна.
Эх сурвалж: https://www.koreabiomed.com/news/articleView.html?idxno=7744

Чацарган жимсний Influenza вирүсийн эсрэг үйлдэлийг судалсан судалгаа

1431 тохиолдолд судлагаа хийж үзхэд чацаргана жимсний ханд нь ханиадны Influenza вирүсийн өсөлтийг удаашруулж, цөөрүүлж байгаа үр дүн үзүүлэв.

Эх сурвалж: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4718352/...

#ЧАЦАРГАНАТАЙ #ВИТАГРИПП

Хуваалцах: